perjantai 14. tammikuuta 2011

RuusukokeiluMaanpeiteruusu "The Fairy"


Ihan vain kokeiluna hankin kesällä 2010 ruustaimia. Uskomukseni oli ettei täällä mikään ruusu menesty. Liian varjoinen metsätontti, niin ajattelin. Maanpeiteruusu "The Fairy" osottautui aivan aivan ihanaksi ja kukki aloitettuaan koko kesän. Oman mittapuuni mukaan kukinta oli jopa runsasta. Mitä se olisikaan ollut jos paikka olisi ollut vielä aurinkoisempi.
Istutin sen kaadetun koivun lähelle peittämään rumaa kantoa.
Jänö (taikka peura) sitä verotti muutamilla nupuilla mutta koska koko ajan ilmaantui uusia nuppuja, niin en asiaa sen ihmeemmin noteerannut. Nyt vain jää nähtäväksi miten se selviää talven yli, mutta olettaisin sen olevan hyvin suojassa tuon massiivisen lumen alla. Pidetään toivoa yllä!!

2 kommenttia:

  1. Hei! Minäkin hankin viime kesänä tuota "Fairya" joka kukki tosi komeasti lumen tuloon saakka. Miten sinulla on pensaat selvinneet talven yli? Minä en oikein tiedä ovatko hengissä vai eivät, kun niissä on vielä jäljellä vanhoja kuivuneita lehtiä, kukkia ja kukannuppuja. Pitääköhän niitä leikata nyt keväällä vai odotellaanko vain kesään asti, tuleeko niihin uusia lehtiä?

    T: Katja

    VastaaPoista
  2. Olen tosi huono neuvomaan koska toimin "musta tuntuu" metodilla ;) Omista ruusuista poistin heti lumen sulamisen jälkeen kaikki kuivat kukat/oksat. Nyt niissä näkyy uutta kasvua joten elän toivossa että ovat selvinneet talvesta. Olihan niiden peittona hurja määrä lunta. Jännityksellä odotan josko niihin tulisi aikanaan kukatkin :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...