perjantai 14. tammikuuta 2011

Isosamettiruusu "Vanilla"


Isosamettiruusu "Vanilla"

Itse kasvatettu on aina antoisampi. Kesä 2010 helli samettikukkia kun sitä ei rikkonut rankat sateet taikka hurja kosteus. Pikkisistä aluista kasvoi komea kukinto joka riitti halloihin saakka. Vielä on jäljellä siemeniä tulevaa kautta varten. Mahdollisesti hankin jotain muutakin väriä/sorttia. Se kun on niin kiitollinen melkein mistä kasvualustasta tahansa.
Samettiruusut eivät ole olleet suosikkejani koskaan. Vasta kun aloin itse kasvattaa niitä niin niiden arvo nousi silmissäni ihan tuonne kymmenen parhaan kesäkukan joukkoon ;)

3 kommenttia:

 1. Ihana ihana! Juuri tuli siemenlähetys korpikankaalta, ja siinä noita vanilla- samettiruusuja, joista haaveilen ihania kukkia parvekelaatikoihin. minulla on ollut samettiruusuihin samanlainen suhde kuin sinulla, mutta kun kehuvat sitä helpoksi niin päätin kokeilla. Olipa hyvä tähän kohtaan nähdä niitä "livenä"! Koska aloit taimikasvatuksen? Kukkivatko jo kesäkuussa? Latvoitko taimia vai tulivatko itsekseenn noin tuuheiksi?
  Ihana blogi sinulla!

  VastaaPoista
 2. Lauralle - Laitoin siemenet Maaliskuun lopulla itämään mutta eivät (muistaakseni) kukkineet vielä kesäkuussa, ainakaan alkupuolella. Mutta kun alottivat kukinnan, niin se oli yhtä kukkamerta halloihin saakka. En nyppinyt niitä taikka tehnyt mitään muitakaan jippoja niille. Olivat ihan "al nautrel". Ja niistä tuli isot taimet ja isot kukat. Nyt jää nähtäväksi miten kukkivat kun idätän näiden aikaansaamat siemenet. Varmaankaa kukat eivät ole niin suuria kuin alkuperäisten siementen lapsoset. Jee - tää on jännää!!

  VastaaPoista
 3. kiitoksia vinkeistä! onpas tosiaan sitten helppohoitoinen! voi kun maalikuun kylvöön on vaan niin kovin paljon aikaa vielä...

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...