keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Harjaneilikka - joka ilmestyy uskollisesti joka vuosi


Harjaneilikka - Dianthus barbatus
Harjaneilikka se vasta reipas kasvi onkin. Uskollisesti se ilmaantuu paikalleen (taikka siihen johonkin lähelle) ja kukkii melko suurin kukkatertuin vaikka tuskin mitään hoitoa saavat. Kumma kyllä siihen ei ole peurat eikä jänöt syöneet, ainakaan suuremmassa määrin että olisin asiaa huomannut.
Varastossa on yhä lisää siemeniä jotka olisi varmaan kiva saada jo maahan.

3 kommenttia:

 1. Ihania harjaneilikoita Sinulla! Onko totta että ne voivat risteytyä keskenään, eli niistä voi tulla ihan erilaisia kuin edelliskesinä? Siis kun mulla oli kahta erilaista harjaneilikkaa ja viime kesänä ilmestyi yksi, jossa oli niitä molempia sävyjä :D

  VastaaPoista
 2. Eiköhän kasvivärien synty ole samanmoista kuin elämilläkin? Kait niissä jotain lainalaisuuksia on kuten esim. hiirien värien periytyvyydessäkin. Minun harjaneilikoissa on aika ajoin jotain väriylläreitä mutta pääsääntöisesti ne ovat olleet juuri niitä mitä ammoin oli pussin kuvassakin. Olen aika tumpelo näissä perinnöllisyyden asioissa ;)

  VastaaPoista
 3. Nuo kait risteytyy vähän kuin akileijatkin, niistä voi tulla vaikka monkämoisia, vanhemmista riippuen. Harjaneilikka on mun mielestä kaksivuotinen, kukkii ja siementää kesän aikana, ja sitten kuolee, uudet taimet talvehtii lehtiruusukkeina niinkuin sormustinkukat tai maariankellot tai salkoruusut.
  Mulla oli joskus harjaneilikoita, mutta ovat kadonneet jonnekin. Syksyllä perin mummon kukkamaasta harjaneilikoitakin. saa nähdä, mimmoisia ne on. Nuo sinun on kyllä hurmaavia!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...