sunnuntai 19. elokuuta 2012

Pihalta ja kasvihuoneesta


Niin se kesä vain jotenkin hiipuu loppuaan kohden. Tänään on ripsutellut vettä ja taivas ollut hyvin synkkän harmaa. Lämmintä on kuitenkin ollut kiitettävästi.

Kuvia olen napsinut viikon aikana.

Punaiset ja ne lyhyemmät liljat (joita peura ei huomannut) pääsivät kukkimaan ja niissä on ihana tuoksu.
Päivänliljojakin kukkii hennon keltaisena.

 Valkoalpi on tänä vuonna hyvin rehevä ja kukkia on paljon korkeiden varsien päässä. Kyllä se on kaunis ja jotenkin niin kaino.

Ja ne mun kasvattamat samettiruusut !!!!!
Niistä vasta pensaita kasvoikin. Kukkia on ihan hirvittävästi vaikka kukinta alkoikin näin myöhään.

Toinen sortti samettiruusuja näyttää nyt jotenkin niin vaatimattomalta sen rinnalla.

Kasvihuoneessa kukoistaa perheen kotilemmikki. Banaani! En kuunaan olisi uskonut että se edes selviää tavallisessa huoneoloissa talven yli ja nyt tämä pikkinen banaani on kasvanut vantteraksi banaaniksi. Samoin se on kasvattanut kolme pikkiriikkistä banaanin alkua juurelleen. Voi kuinka somaa :)

Vierressä vielä daalia kukassa.

2 kommenttia:

 1. Kyllähän se kesä hiipuu, mutta silti vielä voi kukkaloistollaankin yllättää! Aivan upeita värejä siellä! Meillä syysleimuissa on vain muutama kukkavarsi tänä vuonna. Lienikö liian kostea kesä olevan niille. Mutta alkaa se jo olla aikakin valmistautua pikkuhiljaa talveen taas - ja lumitöihin. =D

  Meillä kasvoi kerrostalossa asuessamme, kun meillä oli jättimäinen olohuone, banaani. Se ostettiin pienenä jo edellisessä asunnossa ja viihtyi kyllä hyvin. Parin-kolmen vuoden välein se pääkasvi kuoli, mutta uusista aluista sitten aina joku "otti ohjat" ja jatkoi kasvamistaan. Oletan, että samaa juuristoa olivat kuitenkin kaikki. Täällä omakotitalossa ei sitten sille enää ollutkaan tilaa - olisi vienyt puolet huoneesta. Heh! Annoin sen tutulle kampaajalle, jolla oli toimitiloissaan sille hyvä paikka. Tosin ei siellä sitten tehnyt enää niitä uusia pikkuisia, niin ei muutamaa vuotta kauempaa siellä ollut. "Nirso" kasvi. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käviskö syyksi osin kylmyys? Meinaan kun meidän omput on jotenkin jääneet pieniksi. Selitin itselleni että se viileä kesä on sen tehnyt. Mene tiedä ;)
   En aavistanut että banaanimme saattaisi kasvaa NIIN isoksi. Hui!! Paree alkaa kattoo isompaa taloa ihan banaania ajatellen.
   Jättäisinkö nuo banaanivaavit siihen vain ruukkuun kasvamaan. Meinaan alkaa sekin olla aika ahdas.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...