maanantai 9. heinäkuuta 2012

Peurat ja niiden tihutyöt

Ne on täällä taas. Peura/peurat ovat vierailleet pihassa jo useamman kerran. Kuunliljat on osittain jo lyhennetty ja nyt alkaa olla liljojen nuput kurssissa. Kyllä sapettaa.
Paljoa en pyyä, mutta pysykää poissa. Eikö siellä niityillä ole teille sopivaa ravintoa. Pakkoko mun kukkia on syödä.

Kasvihuoneessa on vielä istutettavaa.
Minne nää laittaisin? Olisiko näidenkin kohtalo peuran ravintoketjussa?

Värinokkonen on minulle melkein kuin perinnekasvi. Äitini niitä kasvatti aikoinaan ja siitä varmaan jäänyt rakkaus niitä kohtaa. Ovathan ne tavallaan muisto menneisyydestä.

Muuten - tomaatit ovat jo hurjan isoja :)
Tuo ainut klematis jonka omistan on hurahtanut kokoonsa aivan kuin salaa. Se poloinen paleltui maata myöden mutta ei aikaakaan kun se on saanut nuput kannettavakseen. Pionien jälkeen tuo on susikkejani.

Kun perustaa kukkapenkkiä tms. niin harvemmin niistä tulee juuri sellaista kuin päässään tuumaa. Ne eivät pysy kuosissaan ja ryntäävät heti täyttämään muitakin alueita.
Tämä on se aika kesästä kun kaikki rehoittaa ja vaikuttaa ettei missään enää ole järjestystä.
Jo aikaa sitten lopetin turhan pedanttisuuden ja olen antanut niiden vallata alaa sieltäkin minne en kukkia ole ajatellut laittavani.
Kuunliljat nyt tosin pysyvät paikallaan mutta nuo muut. On kiva nähdä, että "nyt ne viihtyy".
Kun katsoin tätä kuvaa, huomasin että siinäkin oli napsittu liljan nuput. Kuten viime vuonnakin. (huokaa syvään)

6 kommenttia:

 1. Meillä taitaa naapurustossa olla parempia apajia kuin meidän pihalla. Vain tulppaanit häipyvät parempiin poskiin keväisin - ja nyt ei enää nekään, kun niitä ei pihastamme löydy kuin koira-aitauksen sisällä olevasta kukkapenkistä. Sielläkin kukkivat talventörröttäjiksi jätettyjen kultapiiskujen varsien väleissä, mitkä ovat aika teräviä, niin on tavallaan tuplasuoja. :)

  Mutta tuo "rehotus" olisi mulla omassa puutarhassa tavoitteena. Sitä odotellessa... =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rehottaminen alkoi kun huomasin käyttää lannoitteita. Ennen lannoitusta täällä ei kasvanut kunnolla oikein mikään.

   Poista
 2. Harmillisia nuo peurojen tihutyöt.
  Värinokkonen on selvästikin tullut uudelleen muotiin, sillä sitä näkee komeina yksilöinä puutarhaliikkeissä. Ja värivalokoimakin on tosi runsas : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värinokkosta on tosiaan ollut esillä enemmän kuin mies(nais)muistiin.

   Poista
 3. Miten olet saanut clematiksen nupuille? Minulla on ruukussa kokeilu ja tuntuu ettei se kasva millään... Pitänee odottaa jokunen vuosi (nyt keväällä istutettu).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskoisin että hyvään kukintaan vaaditaan syvää maata ja jotain kasvustoa mullokselle. Omani oli alussa hyvin vaisu ja uskoin jo ettei siitä tule mitään mutta kun olen vuosi vuodelta vain lisänyt maata ja muut kasvit ovat asettaneet sen juuriniskan varjoon, niin nyt se alkaa olla (varmaankin) sellainen kuin klematiksen kuuluu olla. Tai - olen minä komeampiakin nähnyt!!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...