lauantai 30. kesäkuuta 2012

On vaan ollut niin kylmää


... ettei kesäkurpitsan alut tykkää yhtään. Nuppuja olisi vaikka kuinka joten nyt vain odottelen hieman kesäisempää ajanjaksoa.
Vettä on tänä kesänä tullut ihan kivasti. Pihapumppua ei ole tarvinnut vielä edes asentaa paikalleen, vaan kaikki veden tarve on tullut tuolta ylhäältä päin.
Muita ei tuo kylmyys ole haitannutkaan. Sitruunamelissa on jo melkein metrin korkuinen pensas ja mitä olen huomannut, niin sen jälkikasvua on ylt ympäriinsä. Joku lude siihen näivertää reikiä.

Kasvihuoneessa  tomaatit (tanskan vienti) vain pullistuvat mukavasti. Ne hankin Saarelman puutarhasta kun tajuntaani meni se, että omat pikkuiset versoni eivät ehkä jouda sadon tuottajaksi.
Olen yrittänyt pitää versokarkulaiset kurissa vaikka muutama siellä salaa on kasvanutkin niin isoksi, että jo ovat nupullaan. Muuten, ystäväni sanoi että jos tuollaisen versokarkurin ottaa ja laittaa ruukkuun juurtumaan niin siitä saa nopeasti uuden taimen. Asiasta piti ottaa selvää :) Aivan kesäkuun alussa otin ostetuista taimista syntyneet karkulaiset talteen ja nyt jo ne kukkivat. Siis se piti ihan kutinsa. Täten tuli todistettua. Vaan minne ne enää mahtuvat, enhän ollut varautunut tähän "lisätuotantoon".
Siemenistä kasvattamani tomaatit ovat myös päässeet siihen ikään että ovat nupullaan. Taidan saada niistä jotain satoa ennen syysmyrskyjä. Muistaisinkohan ensi keväänä laittaa siemenet ajoissa itämään?

2 kommenttia:

  1. Sinulla sentään on jo kesäkurpitsan alkuja. Meillä ei ole edes kukkia. Ihan tyhmän kylmää!

    VastaaPoista
  2. Sanna - mulla on tommosta joka lupasi sen olevan aikaista sorttia. Yritin olla ennakkoon varautunut että idättäminen jää multa aina viime hetkiin. Neljästä taimesta kaksi on tehnyt pienet pötkylät ja kaksi homehdutti alkunsa heti kättelyssä. Että ei tässä kovasti henkseleitä kannata läiskytellä. Hitaasti hyvää tulee, sanotaan!! Eikös vaan?

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...