maanantai 27. helmikuuta 2012

Chilittää

Sitä se aurinko teettää :)

Siirsin syksyllä kolme chilin tainta sisätiloihin, että saisin kokea miten onnistun pitämään niitä hengissä seuraavaan kesää ajatellen.
No hyvinhän siinä ei käynyt. Yksi nuukahti tikuksi heti kättelyssä, toinen nuukahti vuoden vaihteessa - mutta yllätyksekseni tuo yksi honkkeli sinnitteli kaiken pimeyden läpi (ilman lisävalaistusta) ikkunalaudalla. Rumahan se on kuin mikäkin - jotenkin risupesän näköinen, mutta nyt siinä on nuppuja ja kukkia ihan ihmettelyksi saakka. Olisiko asiaa avittanut että sillä oli melkoisen reilun kokoinen ruukkuu juurilleen ja että todellakin olen muistanut kastella sitä melko säännöllisesti.
Aika söpöä.
Sisään tuodut pelargoniat eivät sitten selvinneet.
On täällä ikkunalaudalla muutakin elämää :) Pikkiriikkinen tuoksyköynnöksen alku (istutettu viime vuonna siemenestä) on heräämässä uuteen kasvuun. Siinäkin on nähtävissä orastavia uusia lehtiä latvustossa.
Talvella menetin muutaman sant paulian ja yhden lehtikaktuksen. Niin ja se muumiovaiheessa elellyt kultaköynnös otti ja kuoli. Se varsinainen sissi olikin. Siinä ei tapahtunut mitään ostamisen jälkeen. Ehkä muutaman lehden se kasvatti ja sitten se vain oli. Useamman vuoden se vain oli söpönä ja nyt sitten sekin mehehtyi.
En taida olla mikään ruukkukasvatuksen ihmelapsi, mutta joskus joku niistä yllättää ja antaa vaikutelman että viihtyy hoidossani.
Et sillee...

2 kommenttia:

  1. Chili ei meilläkään talvehtinut. Ensimmäisistä pakkasista selvisi hyvin kasvihuoneessa, mutta sisälle tuominen sitten oli liikaa muutosta.

    VastaaPoista
  2. Mukava huomata etten ole ainoa Kirkkonummella chilejä viljelevä.
    Hieno blogi sinulla!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...