perjantai 10. helmikuuta 2012

SäteitäHip heijaa ... ja ollaan jo Helmikuussa.
Ikkunasta sisään saapuvat säteet aivan kuin jo lämmittäisi poskea.
Pakkasta oli aamulla -25,5, joten lämmintä ei missään nimessä ole.

Olen toimittanut taimitilauksen Viherpeukalot firmalle. Ei mitään perennaa, vain pensaita. Eikä mitään erikoisuuksia, ainoastaan peruspensaita.  Kuutamohortenisaa, mustilanhortensiaa, loistojasmike ja kuusamaa. Olsiko ollut jotain muuta - nyt ei tule mieleen.

Korpikangas Siemen sai myös tilaukseni. Siellä oli uutuutena aivan ihanan teatraalisen väristä samettikukkaa. Jösses!! Saattaa olla että väri on makuuni liian "rohkea", mutta eihän sitä tiedä ellei kokeile. Toiseksi samettiruusuksi valitsin jo tutuksi tulleen "Vaniljan" jota minulla olikin jo pari kesää sitten. Tykkäsin kovasti.
Nyt valitsin ruokapuolta jonkin verran. Salaattilajitelmaa, tomaattilajitelmaa ja amppelimansikkaa kasvihuoneeseen. Myös kesäkurpitsaa paria sorttia.

Mitä tässä yritän vältää, niin tuota runsasta esikasvatusta. Olen aivan onneton noiden siementen idätyksissä. Harvemmin onnistuu. Nämä edellä mainitut ovat tulleet todistetuksi, että niiden kanssa selviän ilman suuria takaiskuja.

Kasvihuone on aivan jäässä. (Katso kuvaa, se kertoo paljon)
Sen ympäriltä tulisi kaataa varjostavia puita. Kesällä ne eivät haittaa mutta koska koko tontti on pohjoisrinteessä, niin tämä kevät ja syksy eivät hyvin pääse kasvihuonetta lämmittämään.
Että sillee...

Kaverini kanssa suunnittelemme vuodelle 2013 piipahdusta Englantii kukkamessuille.
Olisi hurjan kivaa jos se vain onnistuisi.

1 kommentti:

  1. Minä olen vähän kasvatellut samoja kasveja siemenistä kuin sinä, ja ne ovat todellakin ainoita jotka itävät helposti :) Viime vuonna kokeilin avomaankurkkua ja se oli myös helppo, tänä vuonna ostelin innoissani kaikenlaista... saa nähdä miten käy.

    Ei se kasvihuone kauaa ole jäässä :)! Sinulla jos on pohjoisrinne, niin minulla etelään avautuva piha, jossa ei ole puun puuta antamassa varjoa. Ei minulla kyllä vielä ole sitä kasvihuonettakaan, mutta mietin vaan mihin sen voi edes rakentaa :D

    Upealta kuulostaa tuo matka Englannin kukkamessuille! Wau :D

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...